Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Παγωτίνια σάντουιτςςςςςςς Anna Livelovelaugh!!!!!!!


Ενα δωρακι!
Παγωτινια σαντουιτςςςςςςς

Μπισκοτα Petit-buerre (τα αυθεντικα ή τυπου): Στωνουμε με αυτα ταψακι που χωρα στην καταψυξη μας αφενος, αφετερου να ειναι οσο το δυαντον ορθες οι γωνιες του ταψιου και οχι..."κουρμπωτες"! Θα καταλαβετε γιατι!

1 εβαπορε μεγαλο (κανονικο ή light) - 1 ζαχαρουχο - 2 φακελακια κρεμα στιγμης βανιλια Γιωτης: Ανακατευουμε τα υγρα πρωτα και μετα με τη σκονη κανουμε μια κρεμα. Προσθετουμε για αρωμα ειτε βανιλιες ή ποτο αρωματικο! Εγω τρελαινομαι για το αμαρετο/πικραμυγδαλο.

Κραταμε στην ακρη αυτη την κρεμα.

1 μεγαλη κρεμα γαλακτος ή (καλυτερα) 1 κονσερβα φυτικη κρεμα για σαντιγυ ELMO ή ΜΟΡΦΑΤ: Χτυπαμε καλα ωστε να παρουμε μια σαντιγυ, συμφωνα με τις οδηγιες του κουτιου.

Αναμιγνυουμε τις 2 κρεμες και προσθετουμε οτι "πονηρια" θελουμε!
Σταγονες σοκολατας, τρουφα, καβουρντισμενους ξηρους καρπους!
Στρωνουμε την κρεμα στα μπισκοτα και καλυπτουμε ξανα με μπισκοτα ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ να υπαρχει αναλογια-αντιστοιχια της διαταξης των κατω μπισκοτων με τα πανω.
Καλο ειναι να μην ειναι πολυ ψηλη η γεμιση ωστε να ...δαγκωνεται ευκολα και κομψα το σαντουιτσακι! ;-)
Τα βαζουμε στην καταψυξη να παγωσουν καλα!!!!!!!!!!!
Τα βγαζουμε και τα κοβουμε ετσι οπως μας "οδηγουν" τα ορια καθε μπισκοτου, και τα φυλαμε σε ταπερακι παλι στην καταψυξη!

Μαγνητοφωνηστε τα βογγητα οσων θα τα δοκιμασουν! ;-Ρ

Εξτρα τσαχπινια για πιο λουξουριους κερασμα: λιωστε σοκολατα και βουτηχτε τα παγωμενα και κομμενα σαντουιτσακια μεχρι τη μεση, παγωστε και εχετε μια αλλη εκδοχη, πιο ζηλευτη ακομα!

Καλη επιτυχια και καλες μαγειρικες!

Μπιφτέκια όχι μόνο νόστιμα αλλά αφράτα και ζουμερά!!!!!!!



μισό κιλό κιμά
1 αβγό
3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
4 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας ξύδι ή λευκό κρασί
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
δυόσμο αποξηραμένο (κατά βούληση)
ένα τριμμένο κρεμμύδι
τυρί ρεγκάτο τριμμένο (μία χούφτα κατ' εκτίμηση ή αλλιώς κατά βούληση)
Μία μικρή ή μέτρια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά, χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το προσθέτουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το λάδι, το ξύδι ή το κρασί, τη ρίγανη, το δυόσμο, το τυρί, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά τον κιμά μας.
Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. (Εγώ ζυμώνω τον κιμά από το πρωί χωρίς το κρεμμύδι και το απόγευμα προσθέτω το κρεμμύδι, πλάθω και ψήνω τα μπιφτέκια στο γκριλ).
Το επόμενο βήμα μας είναι να πλάσουμε τα μπιφτέκια μας και να τα ψήσουμε στο γκριλ με ελάχιστο λαδάκι.
Όταν γυρίσουμε τα μπιφτέκια, μπορούμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, να προσθέσουμε μία φετούλα τυρί τοστ και μία ροδέλα ντομάτας να ροδίσουν λίγο.
Σημείωση: Το ξύδι και το κρασί βοηθάνε στο να γίνει το μίγμα πιο αφράτο και η ντοματούλα εκτός από νοστιμιά κρατάει τα μπιφτέκια ζουμερά αν και ψητά στο γκριλ. Η μητέρα μου συχνά, εκτός από λίγη τριμμένη ντομάτα, προσθέτει ένα κολοκυθάκι τριμμένο και αντί για ρεγκάτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη φέτα. Πολύ πολύ νόστιμο. Καλή όρεξηηηηηηη

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η μακαρονάδα της Marie .......με λίγο γιαουρτάκι αλλά πολλή νοστιμιά!!!

Με τρέλανες με τις μακαρονάδες σου ,μου λέει η φίλη μας η Marie.....τι θα γίνει τα έχεις βάλει με το γιαουρτάκι μου??? Πάει η δίαιτά μου???? Την ονομάζω λοιπόν την μακαρονάδα "της Marie" και σας παραθέτω την συνταγή και τα υλικά παρακάτω......είναι νοστιμότατη και σας προτείνω να την δοκιμάσετε όσοι το έχετε ρίξει στην δίαιτα σαν την φίλη μας!!!


Υλικά για ένα πιάτο :

180 γραμμάρια μακαρόνια
100 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
μισή χούφτα δυόσμο
μισή χούφτα άνηθο
μισή χούφτα βασιλικό
αλάτι

Εκτέλεση :

Βράζω τα μακαρόνια. Ψιλοκόβω τον δυόσμο, τον άνηθο και τον βασιλικό και τα ανακατεύω με το γιαούρτι, προσθέτω το λαδάκι και λίγο αλάτι. Ανακατεύω με τα μακαρόνια μου και γίνεται μια νόστιμη, μυρωδάτη, δροσερή και ελαφριά μακαρονάδα. Και λίγο παρμεζάνα στό τέλος και είναι ποίημα!!
You

Μακαρονάδα με με γαρίδες και παρμεζάνα!!!!!! Η γεύση στο μεγαλείο της!!!!



1 κιλό γαρίδες
2 πακέτα μακαρόνια
1 κιλό ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
200 γρ χυμό ντομάτας
βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας (κοφτή)ζάχαρη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζω τις γαρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζω ελαιόλαδο(να πάει σε όλο τον πάτο), τσιγαρίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Σβήνω με το ούζο. Προσθέτω την ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και την ζάχαρη. Προσθέτω τον χυμό, αλατοπιπερώνω. Το αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτω τις γαρίδες και ψιλοκομμένο βασιλικό, το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Βράζω τα μακαρόνια, τα σουρώνω και τα ανακατεύω με την σάλτσα.
Στο σερβίρισμα προσθέτω τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό γιά να τονίσω τη γεύση!!!!!

Εύκολη μακαρονάδα με σάλτσα βασιλικού!!!!!!!




1 πακέτο μακαρόνια ή ότι ζυμαρικό έχετε,βίδες κλπ
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
μια χούφτα βασιλικό
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση


Σε ένα τηγάνι βάζω ελαιόλαδο (να πιάσει όλο τον πάτο, όχι πολύ!!!). Ψιλοκόβω το σκόρδο και το τσιγαρίζω, προσθέτω την ντομάτα αφού πρώτα την έχω τρίψει στον τρίφτη.Ρίχνω τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Το αφήνω να βράσει μέχρι να πιει όλα τα ζουμιά της ντομάτας.
Βράζω τα μακαρόνια, τα σουρώνω και τα ανακατεύω καλά με την σάλτσα. Σερβίρω ψιλοκόβωντας βασιλικό και προσθέτω παρμεζάνα.

Μακαρονάδα με φέτα και κοτόπουλο!!!!!!!! Μιλάμε γιά γρήγορο και νόστιμο πιάτο!!!!!!!!



2 φιλέτα κοτόπουλου
300 γραμμάρια φέτα
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτήρι κρασί
500 γραμμάρια χυμό ντομάτας
βασιλικό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβω το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα τσιγαρίζω. Κόβω σε κομμάτια το κοτόπουλο και το ρίχνω στην κατσαρόλα, το τσιγαρίζω, σβήνω με το κρασί. Προσθέτω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι,ζάχαρη. Το αφήνω να βράσει, πέντε λεπτά πριν το κλείσω ρίχνω την φέτα χοντρά κομμάτια! Καλή όρεξη!!!

Μεθυσμένη μακαρονάδα!!!!!!!!

Το φαγητό που σας έχω σήμερα είναι μια λαχταριστή και πεντανόστιμη μακαρονάδα που έφτιαξα σήμερα γιά να την απολαύσουμε με πολύ καλούς φίλους που όμως δεν ξέρουν τι θα πεί μεσογειακή διατροφή και κουζίνα. Είχα καιρό να μαγειρέψω γιά μία καλή παρέα και μου είχε λείψει.... Στο ψητό τώρα ή μάλλον στο ζυμαρικό. Την ονόμασα μεθυσμένη μακαρονάδα, γιατί την πότισα με κονιάκ και την μέθυσα για τα καλά!!!



Υλικά:
500γρ μακαρόνια
500γρ κατεψυγμένα θαλασσινά (ή φρέσκα)
(χταπόδι, καλαμάρι,γαρίδα)
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κολοκυθάκι
10 λιαστές ντομάτες
ένα ποτήρι κρασιού κονιάκ πέντε ή επτά αστέρων
φυλλαράκια φασκόμηλο
4 κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο


Εκτέλεση:
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει για τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα να σοταριστούν. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες κοματάκια και το κολοκύθι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τα αφήνω 2-3 λεπτά και ρίχνω το κονιάκ, περιμένω για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτω το φασκόμηλο και τα θαλασσινά μέχρι να βράσουν . Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό για να βράσουν.
Αν βάλετε κατεψυγμένα, μην βιαστείτε να προσθέσετε νερό, θα βγάλουν πολλά υγρά. Όταν το νερό για τα ζυμαρικά βράσει, προσθέτω τα ζυμαρικά και τα αφήνω για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία τους. Μην σουρώσετε τα ζυμαρικά, αλλά βγάλτε τα κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια πηρούνα και τα ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι για να ανακατευτούν καλά με τα θαλασσινά, θέλουμε αυτήν την υγρασία στα ζυμαρικά, γιατί τα θαλασσινά μας θα έχουν μείνει με ελάχιστο ζουμάκι.
Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε στα θαλασσινά λίγο τυρί κρέμα ή στο πιάτο σας τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, γκράνα, παρμεζάνα...).
Καλή μας όρεξη